Dalajláma vyzýva k ľudskosti

12.09.2015

Násilné konflikty, ktoré zachvátili niektoré časti sveta, viedli k tomu, že tisíce nevinných ľudí, predovšetkým ženy a deti, stratili svoje domovy. Niektorí migranti dokonca pri úteku za slobodou prišli o holý život.

Ale vedomie, že niektoré západné krajiny vo svojom prístupe k migrantom hľadajúcim bezpečie a slobodu, prejavili morálnu silu a pochopenie, dodáva odvahu.

Pretože každý zo siedmich miliárd ľudí na tejto planéte je vo svojej túžbe po šťastí rovnaký, apelujem na medzinárodné spoločenstvo, aby sa pri hľadaní riešení sústredilo na jednotu a vzájomnú prepojenosť ľudskej rodiny. Z toho vyplýva, že musíme na seba prevziať časť kolektívnej zodpovednosti a pomôcť riešiť koreň problémov, ktoré viedli k dnešnej situácii a ktoré sme paradoxne spôsobili práve my ľudia.

Ako vidíme, utečenci jednoznačne potrebujú skutky láskavosti. Preto dúfam, že sa ľudia vo svojom úsilí urobiť maximum spoja, aby pomohli zmierniť utrpenie utečencov, pretože sa jedná o našich bratov a sestry.

Rád sa preto pripájam k svojmu priateľovi, pánovi Martinovi Poliačikovi a jeho priateľom v ich Výzve k ľudskosti, venovanej situácii utečencov, pred ktorou dnes Európa stojí.

Čítajte naše príbehy

Naše projekty

Pozrite si na čom pracujeme.
zobraziť projekty

Newsletter